Paştele-sărbătoarea bucuriei

În preajma sărbătorilor pascale, oamenii se străduie să fie mai buni, mai îngăduitori, mai darnici. Fiindcă tot mai des ne ciocnim cu răutatea şi cruzimea copiilor, administraţia Liceului Teoretic „C. Stere” se străduie prin diferite acţiuni să educe elevilor bunătatea, milostenia, mărinimia. De cîţiva ani în şcoala noastră are loc Caravana Talentelor, un tîrg de Paşti, la care elevii aduc spre vînzare obiecte confecţionate de ei. La acest Iarmaroc de Caritate poţi procura lucrări făcute atît de fete, cît şi de băieţi, atît de învăţăceii claselor primare, cît şi de şcolarii claselor superioare. Anul acesta obiectele cele mai solicitate au fost ouăle de Paşti. Mîinile dibace ale elevilor au confecţionat ouă din lemn, din hîrtie, din pînză, ouă croşetate de diferite mărimi şi culori. Cele mai interesante compoziţii conțineau coşuleţe de Paşti,  iepuraşi şi  mieluşei. Fetele din clasele gimnaziale au adus la tîrg lucrări croşetate şi tricotate. Banii adunaţi în urma vînzărilor  sunt donaţi celor mai nevoiaşi copii din liceu. 

Anul acesta 17 elevi au beneficiat de ajutor material, suma acumulată la Iarmaroc, 5050 lei, a fost repartizată elevilor în dependenţă de necesităţi.

Un act frumos de caritate au realizat şi elevii din clasa întîia „F” de la Liceul „C. Stere”. Din îndemnul bibliotecarele de la Filiala nr. 4 a CRDI „M.Sadoveanu” - Ciolacu Iulia, Şviţchi Nina şi Maximova Larisa, copiii, ajutaţi de părinţii lor, au adunat haine şi jucării pentru Centrul de plasament temporar al copiilor în situaţii de risc  „Azimut”. Joi, 9 aprilie, picii dintr-a-ntîia, conduşi de învăţătoarea lor şi de doamnele bibliotecare, au venit la acest centru. Direcţia Liceului „C. Stere” le-a oferit elevilor autobuzul şcolar pentru a se deplasa la destinaţie. Şcolarii au prezentat un scenariu literar-muzical dedicat Învierii Domnului cu genericul „Lumină din Lumină”, apoi au dăruit obiectele aduse. Copiii veniţi în vizită le-au citit celor de la centru şi un mesaj. În el au scris că dacă sunt încă mici, ei cunosc că virtuţile unui Om Adevărat constau din bunătate, din milostenie, din omenie.  Elevii le-au urat copiilor de la centrul „Azimut” ca darurile colectate cu drag  să le facă copilăria cît mai dulce şi ca atmosfera sărbătorilor de Paşti să persiste un timp cît mai îndelungat în  inimilor lor.

                                                                                                        Gumenco Svetlana, învăţătoare,

                                                                                              Liceul Teoretic „C. Stere”, or. Soroca,

                                                                                             grad didactic superior.