Adevarul.ro - O şcoală mai bună, la numai trei kilometri

FOTO: Vasile Baş, directorul Liceului „Constantin Stere“ ne demonstrează o tablă interactivăO şcoală mai bună, la numai trei kilometri, așa intitulează tiltul unui articol ziarul Adevarul.ro, care redă situația bună a liceului nostru comparativ cu alte școli din Republica Moldova.

citat ”La trei kilometri distanţă, în Liceul „Constantin Stere“ din oraşul Soroca, situaţia este cu totul alta. Cu un contingent de peste 1.000 de elevi şi un buget ce depăşeşte 7 milioane de lei anual, liceul este considerat unul dintre cele mai bune din raion. Investiţiile care s-au făcut doar într-un singur an ar putea convinge orice părinte că aici copilul său va avea condiţii bune şi va face studii de calitate. Liceul dispune de două săli de sport moderne, o sală de şah, una pentru studierea limbii franceze etc. Din numărul total de profesori, 20 au gradul didactic superior.”

citat ”Performanţele copiilor de la Liceul „Constantin Stere“ se datorează inclusiv condiţiilor bune, care, într-o şcoală cu un număr mai mare de elevi, sunt posibile graţie finanţării bazate pe principiul „banii urmează elevul“. În primul an de autonomie financiară au fost procurate zece calculatoare, două laptopuri, trei table interactive, mobilier pentru două săli şi au fost reparate trei veceuri, totul din bugetul instituţiei.”

sursa: Adevarul.ro